Aïrés trio en concert le 16 octobre à Courtrai

Aïrés trio en concert le 16 octobre à Courtrai

Aïrés trio en concert Oct.16th Kortrijk De Jazzontspooring

Airelle Besson trompette, Stéphane Kerecki contrebasse, Edouard Ferlet piano

Trompettiste en componiste Airelle Besson is een van de snelst groeiende jazzsterren in haar thuisland Frankrijk. Ze koos voor Wynton Marsalis als mentor en deelde het podium met Charlie Haden, Carla Bley Michel Portal, Youn Sun Nah, Henri Texier, José James, …
Besson sleepte prestigieuze prijzen als de ‘Django Reinhardt’ (2014) en ‘Victoires du Jazz’ (2015) en speelde op de grootste festivals wereldwijd. Ze heeft haar Airelle Besson Quartet, vormt duo’s met Nelson Veras, Vincent Ségal en Lionel Suarez en is te gast bij l’Orchestre National de Lyon.
Samen met Edouard Ferlet (piano) en Stéphane Kerecki (bas) maakte ze het majestueuze ‘Aïrés’. Met als uitgangspunt improvisatie en spontaniteit worden uiterst sensitieve nummers gecreëerd waarmee ze mooi kleuren binnen de lijnen van kamermuziek. Het trio speelt met enorme precisie en verfijning gekoppeld aan ruimte en stiltes wat zorgt voor ware betovering. Naast eigen werk komen ook Ravel, Tchaikovsky en Fauré aan bod waarmee ze zowel de liefhebber van klassiek als jazz bekoren.
Prachtige plaat. Een magische avond verzekerd.

infos/réservations

 

Leave a Reply